openluchtzwembad wijchertHet is meer dan 25 jaar geleden dat in Wijchen een kwart Triathlon werd gehouden. Gezwommen werd destijds in het voormalige openluchtzwembad De Wijchert. Aan dat bad bewaren veel Wijchenaren mooie herinneringen. 
De eerste Triathlon in Wijchen was in 1988. Wijchen was toen de openingswedstrijd van het seizoen en mede daardoor enorm populair. Het bad lag vol series om aan iedere triatleet startgelegenheid te bieden en ook de toppers schoven aan. Die editie werd gewonnen door Lucien Loyens in een seizoen waarin de Limburgse matador haast niet te kloppen was. Hij versloeg titelverdediger Pim van den Bos en Mark Pessink, die zondag 18 november 2018 nog met broer Bert speakerde bij de Zevenheuvelenloop. In 1986 sloot Wijchen aan bij het SPC-klassement met de Belgische toppers Marc van Looy en Lieve Paulus als winnaars. Gregor Stam eindigde achtste dat jaar.

Nog even terug naar de korte historie van de SPC-Triathlon Wijchen (1986-1991). Pim van den Bos won drie keer, Ada van Zwieten twee keer. In het laatste jaar waren John Aalbers en Wilma Luggenhorst de laatste winnaars. Een aantal triatleten van toen is nog steeds actief. Mooi moment om de doorstart mee te beleven op 30 juni 2019. In open water dit keer.

(tekst Wim van de Broek – Trikipedia)